Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Sylvia Earle en Ocean Odyssey opgeleverd aan SunStone

Overdracht Sylvia Earle en Ocean Odyssey

SunStone Maritime Group A/S, ’s werelds grootste investeerder voor de expeditiecruise-industrie, heeft twee schepen in ontvangst genomen van de CMHI scheepswerf in het Chinese Haimen. De Ocean Odyssey en de Sylvia Earle zijn op vrijdag 21 oktober officieel overhandigd.

De schepen zullen nu gaan herpositioneren voordat ze naar de rederijen gaan die de twee schepen charteren voor hun expeditiereizen. Sylvia Earle en de Ocean Odyssey zijn schepen nummer vier en vijf die worden afgeleverd in de Infinity-serie die worden gebouwd bij China Merchant Heavy Industries in Haimen, China. Beide schepen zullen het hele jaar door worden gecharterd – de Sylvia Earle door Aurora Expeditions en de Ocean Odyssey door Vantage Deluxe World Travel.

Deze serie schepen is het product van een unieke samenwerking tussen Europees ontwerp en technologie en de efficiëntie van de Chinese scheepsbouw, wat resulteert in een expeditiecruiseschip met de beste veiligheids- en comfortfuncties in zijn klasse en een hoge operationele efficiëntie. Twee opeenvolgende jaren zijn schepen uit deze serie bekroond met de Magellan Awards Gold Medal. In 2021 won Albatros Travel de gouden medaille voor het algemeen milieuvriendelijk “Groen” cruiseschip voor de Ocean Victory, en in 2022 Aurora Expedition voor de gouden medaille voor het algemeen milieuvriendelijk “duurzaam” cruiseschip voor de Greg Mortimer.

De schepen zijn 104 meter lang en 18 meter breed en hebben een diepgang van 5,1 meter. Ze hebben een passagierscapaciteit tussen 130-200 en een bemanningscapaciteit tussen 85 en 115. De schepen zijn van ijsklasse 1A, Polar Code 6 en worden gebouwd met Safe Return to Port, Dynamic Positioning en zero-speed stabilisatoren. De schepen zijn voorzien van de X-Bow® van Ulstein Design & Solutions. Ze zijn klein genoeg om een ​​exclusieve sfeer te creëren en toch groot genoeg om diensten en faciliteiten te bieden, zoals een zwembad, bar en restaurants, lounges, boetiek, fitnessruimte, spa en sauna.

Vijf Infinity klasse nieuwbouwschepen zijn nu opgeleverd: de Greg Mortimer, de Ocean Explorer, de Ocean Victory, de Sylvia Earle en de Ocean Odyssey. In maart 2023 wordt het laatste schip opgeleverd, de Ocean Albatros voor Albatros Expeditions.

Meer informatie over Aurora Expeditions >

Geef een reactie