AntarcticaFalkland EilandenSouth GeorgiaTelecommunicatie

Hurtigruten gaat voor supersnel internet met Starlink

Hurtigruten Expeditions is de eerste cruisemaatschappij die de innovatieve breedbanddienst Starlink van SpaceX op alle schepen implementeert. In samenwerking met vaste connectiviteitspartner Speedcast zal de installatie voor het snelle internet in oktober worden afgerond.

Vanaf 4e kwartaal Starlink internet ook op Antarctica

Gasten, bemanning en wetenschappers op alle drie de Hurtigruten Expeditions-schepen die Antarctica vanaf dit najaar zullen verkennen, zullen dit als eersten doen op schepen die verbinding kunnen maken via de snellere breedbanddienst. Starlink is gepland om Antarctische maritieme dekking te introduceren in Q4 2022.

De baanbrekende breedbandinternetoplossing – met behulp van een netwerk van satellieten in een lage baan – zal niet alleen de gastervaring verbeteren.

Via een toonaangevend netwerk van wetenschappelijke partnerschappen ontvangt Hurtigruten Expeditions wetenschappers tijdens elke vaart op elk schip. Alle schepen beschikken over kenmerkende wetenschapscentra en een verscheidenheid aan wetenschappelijke apparatuur, en alle gasten kunnen deelnemen aan burgerwetenschappelijke programma’s. Sneller en betrouwbaarder internet maakt het verder mogelijk om wetenschappelijke resultaten te leveren uit enkele van de meest onontgonnen gebieden van de planeet.

Als een van de weinige grote cruisemaatschappijen biedt Hurtigruten Expeditions gratis internetverbinding, niet alleen voor gasten, maar ook voor alle bemanningsleden.

“De introductie van nieuwe technologie maakt het voor iedereen aan boord gemakkelijker om verbonden te blijven met vrienden, familie en geliefden, waar ze zich ook bevinden. We dagen alle cruisemaatschappijen die ons voorbeeld volgen uit door Starlink te installeren om ook ons ​​voorbeeld te volgen om internet gratis te maken voor alle bemanningsleden”, aldus Lassesen.

In Antarctica varen deze winter het MS Fram, Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie