ArcticBestemmingenGroenlandSpitsbergen

Hurtigruten Expeditions voegt 7 nieuwe arctische avonturen toe in 2023

Hurtigruten Expeditions breidt het Arctische zomerseizoen van 2023 uit met zeven gloednieuwe arctische cruises – waarbij gasten dichter bij de lokale bevolking en gemeenschappen komen, en dieper de wildernis van het noorden in gaan.

De nieuwe afvaarten, die 11 tot 19 dagen duren, van juni tot september 2023, zullen enkele van de meest spectaculaire gebieden buiten en boven de poolcirkel aandoen aan boord van het kleine expeditiecruiseschip MS Maud.

“We zijn verheugd om ons aanbod van expeditiecruises op het Noordpoolgebied verder uit te breiden door MS Maud te introduceren op een reeks van de beste routes, handgemaakt door ons team van experts en gebaseerd op onze bijna 130 jaar Arctische ervaring. Onze expeditiecruises met kleine schepen werken nauw samen met de lokale gemeenschappen en brengen je waar de grote schepen niet kunnen, dichter bij de mensen en de natuur van het noorden”, zegt Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions.

De nieuwe routes vertrekken vanuit Dover, Verenigd Koninkrijk, of Reykjavik, IJsland, en brengen gasten naar Groenland, Spitsbergen, de Britse eilanden, de Faeröer en IJsland.

Met de toevoeging van MS Maud aan de Arctische regio in de zomer van 2023, biedt Hurtigruten vijf verschillende schepen die het Noordpoolgebied verkennen.

De nieuwe MS Maud Arctic-avonturen voor 2023 omvatten:

  • Twee poolexpedities – een unieke combinatie van IJsland, de wilde oostkust van Groenland, de Svalbard-archipel en het zelden bezochte Arctische vulkanische eiland Jan Mayen. Deze 17-daagse cruises vertrekken en komen aan in Reykjavik, IJsland.
  • Een 20-daagse epische expeditiecruise op Groenland in de zomer. Een flexibel reisschema om ijsbergen, fjorden, dieren in het wild en gemeenschappen langs de spectaculaire westkust van Groenland te verkennen – inclusief ten noorden van Disko Bay. (zie afbeelding)
  • Twee expeditiecruises rondom IJsland, die gasten meenemen op een 11-daagse diepe duik van Reykjavik naar enkele van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden van IJsland – inclusief het oversteken van de poolcirkel.
  • Twee 12-daagse expeditiecrusies in de Noord-Atlantische Zee die IJsland, de Faeröer, de Shetland-eilanden, de Orkney-eilanden en de Britse eilanden verkennen. Als de eerste en laatste cruise van het zomerseizoen van MS Maud in 2023, vertrekken of eindigen deze in Dover.

De expeditiecruises kunnen ook worden uitgebreid met 2-4 dagen landavonturen in IJsland.

MS Maud

Zoals alle kleine expeditiecruiseschepen van Hurtigruten Expeditions, beschikt MS Maud over een ultramodern wetenschapscentrum en een grote vloot zodiacs voor landingen en het verkennen van de natuur en dieren in het wild.

Naast The Explorer Lounge, die zich uitstrekt over twee dekken met panoramische ramen van vloer tot plafond en een spectaculair uitzicht van 270 graden, beschikt MS Maud over grote open dekken, buitenbubbelbaden, een panoramische sauna, een fitnessruimte en flexibele eetgelegenheden. inclusief meer lokaal geïnspireerd en geproduceerd voedsel, evenals plantaardige opties.

Het toonaangevende wetenschapsprogramma van Hurtigruten Expeditions omvat wetenschappers op elke cruise op elk schip en een breed scala aan Citizen Science-onderzoeksprojecten waaraan gasten worden aangemoedigd om deel te nemen tijdens hun expedities.

Prijsvoorbeeld van 12-daagse cruise met vertrek op 19 september 2023 van Reykjavik naar Heimaey, Runavik, Torshavn, Haroldswick, Lerwick, Fair Isle, Kirkwall, Edinburgh en Dover.

  • Polar Inside binnenhut – vanaf €3262 p.p. (bij 2 personen)
  • Polar Outside buitenhut – vanaf €3458
  • Arctic Superior buitenhut – vanaf €4078
  • Expedition Suites – vanaf €9166

Meer info via:

hulp banner

Geef een reactie