HygiënePonant

Ponant versoepelt COVID protocol

Nu de gezondheidssituatie verbetert, versoepelt rederij Ponant haar  “Anti-Covid”-maatregelen. Sinds 9 september is het niet langer nodig om een negatief testbewijs te overleggen. Om aan boord te gaan, hoeven gasten alleen een certificaat te tonen met bewijs van ten minste één van de drie scenario’s:

  • Een compleet vaccinatieschema dat ten minste drie doses van een mRNA-vaccin omvat,
  • Twee vaccinatiedoses op voorwaarde dat de tweede binnen negen maanden voor de datum van inscheping is gegeven. Bewijs van een eerdere infectie kan tellen als één van deze doses.
  • Eén vaccinatiedosis of bewijs van eerdere infectie van meer dan 2 weken geleden en binnen maximaal vier maanden op het moment van cruisen.

Een negatief testbewijs is alleen verplicht als de lokale autoriteiten dit verplichten. Gasten krijgen de mogelijkheid om deze test aan boord te doen.

Mondkapje

Hetzelfde geldt voor het dragen van een mondkapje, dat niet langer verplicht is voor gasten. Wel wordt het gebruik aan boord daarvan en aan de wal nog steeds sterk aanbevolen. Het gebruik ervan aan de wal zal onderworpen zijn aan de vereisten van de lokale autoriteiten van elke haven of bestemming. De zeevarende bemanningsleden van Ponant die in contact komen met gasten, dragen wel nog steeds mondkapjes.

Tot slot, in het geval dat een Covid-geval aan boord wordt ontdekt, kunnen de quarantainemaatregelen worden verminderd. Dit is afhankelijk van de diagnose van de scheepsarts met betrekking tot het infectierisico. Degenen met de diagnose met een laag risico hoeven niet langer automatisch te worden geïsoleerd en kunnen deelnemen aan activiteiten, maar onder toezicht en in overeenstemming met instructies om ervoor te zorgen dat alle opvarenden veilig blijven.

Als het risico aan boord echter zou toenemen, moeten Ponant en de kapitein van het schip mogelijk opnieuw uitgebreidere maatregelen nemen met betrekking tot tests, het dragen van maskers en quarantaine. In alle gevallen zal Ponant haar maatregelen verhogen tot het niveau dat vereist is voor bezochte landen waar ze mogelijk restrictiever zijn.

Voor meer details over het gezondheidsprotocol en procedures per bestemming: klik hier

Meer informatie over Ponant >

Geef een reactie