AntarcticaMaidentrip

Routes voor nieuwe Silversea Endeavour bekendgemaakt

Silversea Cruises heeft de verkoop geopend voor het eerste seizoen van haar ultraluxe nieuwe expeditieschip Silver Endeavour. Het schip, dat voorheen voer onder de naam Crystal Endeavor voor het failliet gegane Crystal Cruises, gaat vanaf 21 november 2022 12 reizen naar Antarctica varen, variërend van 5 tot 20 dagen, tot en met maart 2023. Ook zal het schip de fly & cruise afvaarten aanbieden waarbij je met het vliegtuig naar het schip in Antarctica toevliegt.

“We zijn verheugd om de verkoop van de eerste reizen van Silver Endeavour te starten, waarmee een nieuw tijdperk wordt ingeluid in ultraluxe expeditiecruises”, aldus Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises. “Silver Endeavour zal enkele van de meest afgelegen en extreme bestemmingen ter wereld ontdekken en gasten verwelkomen in het kenmerkende comfortniveau van Silversea. Met state-of-the-art technologie, een van de hoogste ijsklasse ratings van alle expeditie cruiseschepen, Zodiac- en hoge expert-tot-gast ratio’s, zal ons nieuwste schip een unieke expeditie-ervaring bieden aan onze gasten.”

Routes van Silver Endeavour

Het inaugurele seizoen van Silver Endeavour loopt van 21 november 2022 tot 14 maart 2023 en omvat 12 expeditiecruises:

 • 10 Fly & Cruise afvaarten vanaf 21 november 2022
  Silver Endeavour verwelkomt gasten op 10 fly-cruises, inclusief haar eerste reis, vanaf 21 november 2023. Silversea’s Antarctica Bridge biedt de snelste en meest directe route naar het Witte Continent en stelt reizigers in staat de Drake Passage over te slaan en rechtstreeks naar King George Island te vliegen omdaarna aan boord van het schip te gaan. Reizigers zullen diep in Antarctica reizen tijdens reizen van vijf tot negen dagen, waarbij ze bestemmingen verkennen zoals het Antarctisch Schiereiland, de Antarctic Sound en de South Shetland Islands. Ter ere van deze eerste afvaart zal Conrad Combrink, SVP Expeditions, Destination and Itinerary Management van Silversea, gasten vergezellen op de inaugurele reis van Silver Endeavour. Bovendien zullen 20 expeditie-experts – waaronder mariene biologen, historici, natuuronderzoekers, archeologen en meer – hun kennis delen met gasten tijdens elke reis aan boord van Silver Endeavour.
 • Zuid-Antarctische expeditie op 12 februari 2023
  Silver Endeavour vertrekt op 12 februari 2023 heen en terug vanuit Puerto Williams en reist naar de South Shetland Islands, de Antarctic Sound en het Antarctic Peninsula, voordat het schip probeert de 69e breedtegraad naar het zuiden over te steken op Silversea’s allereerste 20-daagse ‘Deep South’ expeditie.
 • 10-daagse reis naar Antarctisch schiereiland op 4 maart 2023
  Ter afsluiting van het inaugurele seizoen van Silver Endeavour op Antarctica, varen gasten op een gloednieuwe 10-daagse reis naar het Antarctisch Schiereiland, met vertrek op 4 maart 2023 vanuit Puerto Williams. Zes dagen verkent het schip het schiereiland. Reizigers zullen waarschijnlijk pinguïnkolonies zien, evenals verschillende andere vogelsoorten; verschillende soorten zeehonden, en ander zeeleven.

Silver Endeavour

Silver Endeavour biedt gasten veel comfort, met een industrie-hoge crew-to-guest ratio van 1:1 en enkele van de ruimste suites met balkon in expeditiecruises, met accommodaties variërend van 33 m2 tot 174 m2.

Silversea heeft zeven suite-categorieën onthuld voor Silver Endeavour:

 • Owner’s Suite – Met 174 m2 en een balkon van 69 m2 is de Owner’s Suite de grootste aan boord van de Silver Endeavour, gelegen op een toppositie op dek zeven. Het biedt overal een weids uitzicht en beschikt over een grote woonkamer, een aparte eetkamer, een bar en twee ruime slaapkamers met badkamers.
 • Grand Suite – De Grand Suite van Silver Endeavour, ook gepositioneerd op dek zeven, beslaat 155 m2 en heeft een balkon van 64m2. De suite biedt een prachtig uitzicht vanaf het grote balkon. Het ruime interieur bestaat uit een woonkamer, aparte eethoek, slaapkamer met inloopkast en badkamer. Een extra slaapkamer is geschikt voor een derde gast.
 • Silver Suite – Acht Silver Suites van 50 m2 verwelkomen gasten op dek acht, met kamerhoge ramen in alle woonruimtes en balkons van 7 m2. Het interieur van de Silver Suite bestaat uit een comfortabele woonkamer, aparte eethoek, slaapkamer met grote inloopkast en badkamer.
 • Premium, Deluxe, Superior en Classic Veranda Suites – Silver Endeavour verwelkomt gasten in 90 Premium, Deluxe, Superior en Classic Veranda Suites gelegen op de  dekken vijf tot en met acht, waarbij de kenmerkende lay-out van Silversea’s meest populaire accommodatie-optie behouden blijft. Elke Veranda Suite van 33 m2 heeft een royale inloopkast; goed ingerichte badkamer met een grote inloopdouche, wastafel en toilet; ruime woon- en slaapgedeeltes, met slaapbanken; en een bureau. Een balkon van 5 m2 behoort bij elke accommodatie.
Meer informatie over Silversea Cruises >

Geef een reactie