ArcticGroenland

Quark Expeditions introduceert kamperen in Groenland

Quark Expeditions heeft een nieuwe overnachtingsmogelijkheid voor gasten in Groenland die meevaren met de rederij op de nieuwe route Greenland Adventure. Zij kunnen met Quark Expeditions gaan kamperen in Groenland.

“Overnachten in de poolgebieden spreekt al lang tot de verbeelding van onze gasten”, zegt Thomas Lennartz, Vice-President Sales voor Quark Expeditions. “We lanceerden onze eerste kampeermogelijkheden op Antarctica. Antarctic Camping is zo’n groot succes dat we dit seizoen een nieuwe optie lanceren voor kampeerliefhebbers in het Noordpoolgebied: de Greenland Camp Experience langs de Tasermiut Fjord in Zuid-Groenland.”

Nieuwe route: Greenland Adventure

Op 16 juli 2022 voer Quark Expeditions voor het eerst een nieuwe route, de Greenland Adventure: Explore by Sea, Land and Air.  De 9-daagse expeditie op de nieuwe Ultramarine (uit 2021, 199 passagiers) begon in Narsarsuaq, genesteld in de diepe fjord van Tunulliarfik in Zuid-Groenland. Gasten werden vanuit Reykjavik naar de Ultramarine toe gevlogen met een privé chartervlucht. Vanuit Narsarsuaq begon de expeditie naar de bergen, bergmeren, ijsmassa’s en fjorden van Zuid-Groenland.

Lennartz legt uit dat de Greenland Camp Experience-avontuuroptie beschikbaar is voor gasten van deze gloednieuwe reisroute: “Overnachten op kamperen in Zuid-Groenland is geenszins wildkamperen”, zegt Lennartz. “Om te beginnen reizen gasten op de technologisch geavanceerde Ultramarine – die is uitgerust met twee tweemotorige helikopters en uitstekende voorzieningen aan boord – en ze krijgen de kans om zich bij lokale Groenlandse gastheren aan te sluiten in een van de meest exclusieve kampen in Groenland, gelegen langs de 70 km lange Tasermiut Fjord. Comfort en lekker eten, verzorgd door een lokale chef-kok, zullen deel uitmaken van de kampeerervaring – die geschikt is voor alle leeftijden en niveaus.”

Hoe ziet de Camp Experience in Groenland eruit?

Gasten die Greenland Adventure: Explore By Sea, Land and Air boeken, aangeboden op het nieuwe schip Ultramarine, kunnen zich aanmelden voor de Greenland Camp Experience-avontuuroptie. Gasten sluiten aan in een van de meest exclusieve kampen in Groenland, langs de 70 km lange Tasermiut-fjord.

Deelnemers hebben ruimschoots de tijd, in kleine groepen, om door de prachtige landschappen en afgelegen fjorden van Zuid-Groenland te wandelen, over de toendra te dwalen met een lokale chef-kok die lokale ingrediënten zal laten zien en vervolgens een maaltijd te bereiden. Overnachten in comfortabele tenten op het kamp stelt gasten in staat om de prachtige kleuren van de poolschemering in een prachtige bergachtige omgeving te ervaren. Deze Greenland Camp Experience is beschikbaar tegen een meerprijs van $ 795.

Data

In 2023 maakt Ultramarine tweemaal bovenstaande Groenland expeditie:

  • 14-22 juli 2023 – 9 daagse reis op de Ultramarine vanaf €8.625
  • 21-29 juli 2023 – 9 daagse reis op de Ultramarine vanaf €8.625
Meer informatie over Quark Expeditions >

Geef een reactie