Arctic

Le Commandant Charcot als ijsbreker voorop

In het Noordpoolgebied bereidt Le Commandant Charcot van rederij Ponant momenteel de weg voor een ander schip; de RV Kronprins Haakon. Beide schepen zijn op weg naar de Noordpool. De Noorse oceanografische en poolijsbreker Kronprins Haakon, eigendom van het Norwegian Polar Institute, gaat naar de Noordpool als onderdeel van haar jaarlijkse wetenschappelijke expeditie om op een missie milieumonsters te verzamelen.

Deze ontmoeting, gepland door beide kapiteins, creëert een kans voor een unieke samenwerking, waarbij beide schepen hun capaciteiten combineren. Le Commandant Charcot demonstreert haar uitzonderlijke eigenschappen, zoals haar buitengewone technische capaciteit. Ze kan elke zee-ijsconditie aan, vandaar dat ze een kanaal heeft geopend voor de RV Kronprins Haakon, die achter Le Commandant Charcot vaart.

“Deze samenwerking toont volledig de waarden van PONANT, die zijn opgericht door Franse koopvaardijofficieren en zich inzetten voor wetenschappelijke inspanningen. Dit is een voorbeeld van wat kan worden bereikt door teamwerk”, verklaart kapitein Patrick Marchesseau aan het roer van Le Commandant Charcot. “Bovendien is het een unieke kans voor onze gasten om de uitdagingen van poolwetenschap met eigen ogen te zien. We bespreken al de mogelijkheid om door te gaan met de RV Kronprins Haakon zodra we op 30 juli de geografische Noordpool hebben bereikt.”

Meer informatie over Ponant >

Geef een reactie