Arctic

Le Commandant Charcot bereikt voor het eerst de geografische Noordpool

Op 13 juli 2022 bereikte Le Commandant Charcot, ’s werelds luxe ijsbreker, de geografische Noordpool met passagiers aan boord. Rederij Ponant die onder de Franse vlag vaart, bereikte al eerder dit punt met dit schip, maar toen zonder passagiers. Dit was in september 2021.

“Vol trots, nederigheid en emotie dat we deze breedtegraad voor de tweede keer in de geschiedenis van PONANT hebben bereikt, zijn we elk ervan bewust van dit uitzonderlijke moment”, aldus kapitein Patrick Marchesseau, aan het roer.

Le Commandant Charcot is het eerste hybride-elektrische cruiseschip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Ze huisvest ook wetenschappelijke onderzoeksteams aan boord en voorziet hen van speciale werkruimtes.

Meer informatie over Ponant >

Foto: Ponant ©StudioPONANT-Nath-Michel

Geef een reactie