Spitsbergen

Hondius begint haar poolseizoen, andere schepen Oceanwide Expeditions volgen

Oceanwide’s Polar klasse 6-schip Hondius vertrok zondag 15 mei vanuit haar thuishaven Vlissingen met passagiers voor haar eerste Arctische reis van het poolseizoen. Twee andere (motor)schepen in de vloot, Plancius en Ortelius, zullen respectievelijk op 28 mei en 2 juni vertrekken om Hondius te volgen naar het hoge Noordpoolgebied. De eerste 12-daagse reis van Hondius van het seizoen is een speciale, een expeditie naar de Noordelijke IJszee. Op de route worden o.a. de volgende plekken aangedaan: Aberdeen, Fair Isle, Jan Mayen, de ijsrand van Oost-Groenland en Svalbard’s belangrijkste eiland van Spitsbergen.

Met de nadruk op vogels kijken en walvissen spotten in overeenstemming met alle AECO-richtlijnen, bezoekt deze poolcruise enkele van de beste gebieden ter wereld voor het bekijken van exotische Arctische soorten waaronder walrussen, papegaaiduikers, bultruggen, baardrobben, poolvossen en ijsberen.

De expeditie van Hondius naar de Noordelijke IJszee heeft veel hoogtepunten, zoals mogelijke waarnemingen van witsnuitdolfijnen bij Doggersbank, meer dan 100.000 paar zeevogels rond de “Granite City” Aberdeen, de 2300 meter hoge vulkaan Beerenberg op Jan Mayen, en varend onder de middernachtzon langs de beroemde ijsrand van Groenland. Oceanwide’s zeilschip, Rembrandt van Rijn, is al in het noordpoolgebied en maakt tochten in Noord-Spitsbergen die gericht zijn op wandelen, zeilen, vogels kijken en genieten van de zonnewende.

Foto: Oceanwide Expeditions

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie