AntarcticaFalkland EilandenVoorbereiding

10 redenen waarom je de Falkland eilanden wilt bezoeken

De Falkland eilanden zijn een paradijs voor fotografen. Enorme dieren in het wild, prachtige landschappen en relatief gemakkelijk te bereiken, we noemen deze eilanden graag ‘de Galapagos van het zuiden’. Laat je inspireren om de Falklandeilanden te bezoeken!

1. Pinguins

Je denkt misschien dat Antarctica ‘the place to be’ is voor pinguïns, maar op de Falklandeilanden vind je maar liefst 5 verschillende pinguïnsoorten! De soorten pinguïns die je kunt spotten zijn de koningspinguïn, ezelspinguïn, rockhopperpinguïn, magelhaenpinguïn en macaronipinguïn. Deze laatste drie soorten komen niet eens voor op Antarctica, waardoor de Falklandeilanden de perfecte bestemming zijn om pinguïns te spotten!

2. Marine leven

Naast pinguïns zijn er nog vele andere unieke zeedieren die hier genieten van het water. Vaak heb je niet meer nodig dan een wandeling langs het strand om zeeolifanten, zeeleeuwen en pelsrobben te spotten. Langs de kust kan je ook dolfijnen, orka’s en andere soorten walvissen tegenkomen. De mogelijkheden voor natuurfotografie zijn hier eindeloos.

3. Vogels

De Falklandeilanden zijn een droombestemming voor vogelaars. Er zijn meer dan 200 soorten vogels te spotten, waarvan er verschillende, zoals de Falkland Steamerduck en Cobb’s winterkoninkje, endemisch zijn voor de regio.

4. Broedende albatrossen

Een vogel die speciale aandacht verdient in onze lijst is de albatros. Op een aantal van de Falklandeilanden komt de indrukwekkende wenkbrauwalbatros voor. Ze bouwen hun nest (dat eigenlijk een verhoogde hoop gras en modder is) dicht bij de kust, zodat ze gemakkelijk de zee op kunnen gaan op zoek naar voedsel voor hun kuiken.

5. Eiland hoppen

De Falklands bestaan uit twee grote eilanden, West Falkland en East Falkland, en een paar honderd kleinere eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. Je hoeft dus niet op één plek te blijven! Tijdens een expeditiecruise vaar je eenvoudig van het ene eiland naar het andere en ontdek je bij elke landing een nieuwe locatie. Voor een expeditie op het land kun je gebruik maken van de kleine vliegtuigjes die tussen eilanden vliegen, waardoor je een extra uitzicht vanuit de lucht hebt!

6. Wandelen

De meeste Falklandeilanden zijn vrij om naar eigen inzicht te verkennen. Er zijn geen aangewezen gebieden of paden waar u op moet blijven terwijl u gaat wandelen. Je bent vrij om de heuvels, velden, stranden en kliffen op eigen gelegenheid te verkennen! De lokale bevolking vertrouwt erop dat bezoekers verantwoordelijkheidsgevoel en begrip hebben van de Falkland Islands Country Code om de natuur en dieren in het wild te beschermen. Dit maakt wandelen op de Falklandeilanden een unieke ervaring in vergelijking met andere expeditiebestemmingen.

7. Stanley

Het is de moeite waard om wat tijd door te brengen in de hoofdstad van de Falklands, Port Stanley. De stad is een mix van Engelse charme met een kleurrijk Latijns-Amerikaans gevoel. U vindt hier pubs, restaurants, hotels en het Historic Dockyard Museum. Aan het oostelijke uiteinde van de haven ligt waarschijnlijk het meest iconische scheepswrak van de eilanden, de Lady Elizabeth, die in 1936 bij Whalebone Cove aan de grond liep.

8. Landschap

Waar anders ter wereld vind je pinguïns op witte zandstranden, kristalhelder turkoois water, weelderige groene heuvels en steile kliffen langs de kust. De Falklandeilanden hebben een werkelijk uniek landschap en elk eiland heeft zijn karakteristieke landschappen die het ontdekken waard zijn.

9. Gemakkelijk bereikbaar

Vergeleken met andere bestemmingen in de zuidelijke oceaan, zoals Antarctica of South Georgia, zijn de Falklandeilanden relatief gemakkelijk te bereiken. Je kunt met het vliegtuig naar Stanley vliegen vanuit Sao Paulo (elke zaterdag), Santiago de Chile (elke woensdag) of vanuit het VK (zondag & woensdag). Houd er rekening mee dat de vluchten kunnen worden geannuleerd of uitgesteld in geval van harde wind, wat af en toe gebeurt. Als u ervoor kiest om de Falklands te bezoeken tijdens een expeditiecruise die vertrekt vanuit Ushuaia, duurt het iets meer dan een dag varen om er te komen. Welke vorm van vervoer je voorkeur ook heeft, het is altijd een beetje een avontuur om er te komen.

10. Combineer met South Georgia en Antarctica

Hoewel de Falklandeilanden op zichzelf al een prachtige bestemming zijn, wil je misschien nog meer zien als je zo ver naar het zuiden reist. Een geweldige manier om je avontuur te maximaliseren, is door een expeditiecruise te kiezen die de Falklands combineert met het eiland South Georgia en Antarctica. Deze route, die tot 3 weken duurt, wordt vaak ‘The Grand Loop’ genoemd en laat je alle hoogtepunten van de Subantarctische wateren en Antarctica zien.

Geef een reactie