Nieuwe cruiseschepen

Tweede expeditieschip Seabourn krijgt naam Seabourn Pursuit

Seabourn, de ultra-luxe oceaan- en expeditiecruiserederij, heeft maandag aangekondigd dat het haar tweede nieuwe ultra-luxe expeditieschip Seabourn Pursuit zal noemen. De bouw van Seabourn Pursuit begon in de herfst van 2020 tijdens een ceremonie in San Giorgo di Nogare, Italië en is inmiddels in volle gang. Het schip moet in februari 2023 worden opgeleverd, later dan oorspronkelijk gepland. Haar zusterschip Seabourn Venture moet in maart 2022 haar debuut gaan maken.

“De naam Seabourn Pursuit is echt passend voor een schip dat ontworpen is om expeditiereizigers mee te nemen naar die plaatsen waar ze uitgestrekte landschappen, diverse dieren in het wild en afgelegen gebieden van de wereld kunnen zien die misschien al jaren op hun bucketlist staan”, zegt Josh Leibowitz, voorzitter van Seabourn. “Seabourn Pursuit zal door de meest onontgonnen delen van de wereld navigeren met het hoogste niveau van comfort, veiligheid en milieubescherming dat beschikbaar is voor de luxe reiziger. We definiëren een geheel nieuwe categorie expeditiereizen met Seabourn Pursuit en haar zusterschip, Seabourn Venture”.

Na de oplevering gaat Seabourn Pursuit naar het noorden voor haar inaugurele cruiseseizoen. Ze start met een “Fire and Ice”-reis op 4 april 2023 met vertrek vanuit Reykjavik, IJsland. De route, die zich een weg baant langs de kust van Groenland en IJsland, zal worden gevuld met besneeuwde landschappen – het “Ice” – een overnachting in Akureyri, dat toegang biedt tot prachtige watervallen (Goðafoss), warmwaterbronnen en de lavavelden van Dimmuborgir en Leirhnjukur – het “Vuur”.

Het schip gaat dan verder met het verkennen van de de wateren en landschappen van Groenland, IJsland en Noorwegen gedurende de lente en de vroege zomer. In sommige gevallen wordt het pad van de Vikingen naar de grensstad Tromsø gevolgd terwijl het zich een weg baant door de Noorse fjorden. Een absoluut hoogtepunt voor augustus 2023 is de Noordwest-Passage reis van het schip door enkele van de meest afgelegen gebieden op het noordelijk halfrond van Kangerlussuaq, Groenland naar Nome, Alaska. De routes voor het inaugurele seizoen van Seabourn Pursuit zullen medio december 2021 in de verkoop gaan.

Zowel Seabourn Pursuit als zusterschip Seabourn Venture zijn ontworpen en gebouwd om te varen in diverse omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen. Ze bevatten moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip zullen uitbreiden. Elk zal twee op maat gemaakte onderzeeërs, 24 Zodiacs, kajaks en een 26-koppig deskundig expeditieteam huisvesten.

Meer informatie over Seabourn >

Geef een reactie