AlaskaBestemmingen

Expeditiecruise: Alaska met een klein schip

Alaska is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar ongerepte natuur en ontzettend veel wildlife. In de zomermaanden varen er verschillende expeditieschepen door het prachtige zuidoosten van de staat. Waterproof Cruises & Expeditions biedt verschillende cruises aan naar Alaska met kleine schepen. Wij vroegen Waterproof om de beste tips bij een expeditiecruise naar Alaska.

Wat is de beste reistijd voor een cruise naar Alaska?

Het zuidoosten van Alaska is ideaal om met een klein schip te verkennen. De regio bestaat vooral uit fjorden, eilandjes, gletsjers en er zijn verschillende nationale parken. Veel expeditiecruises starten vanuit Juneau in het noorden, of vanuit Ketchikan in het zuiden en variëren van 7- tot 14-daagse cruises.

In de lente, van april tot in mei, ontwaakt Alaska uit haar winterslaap. In deze periode zie je doorgaans veel jonge dieren, beren, migrerende walvissen en vogels, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende watervallen. Bovendien heb je ’s nachts de kans om het noorderlicht te zien. Doorgaans is dit de rustigste periode van het zomerseizoen.

Het grote voordeel van reizen in de zomermaanden zijn de lange dagen. Want extra veel daglicht betekent ook extra veel tijd om te genieten van Alaska. De temperaturen zijn hoger én de bultrugwalvissen zijn massaal terug in deze periode!

Wat kan ik verwachten op een cruise naar Alaska?

We vragen het Maja Koster die met Waterproof Cruises & Expeditions naar Alaska reisde aan boord van een klein expeditieschip:

“We zijn een bereisd stel van middelbare leeftijd dat van mooie natuur en dieren in hun natuurlijke omgeving houdt. Vijf jaar geleden waren we voor het eerst in Alaska en we vonden het schitterend. Deze keer hebben we gekozen voor een natuurcruise van Sitka via Juneau naar Ketchikan op het schip de Wilderness Discoverer. En wat voor cruise! Schitterend weer, een leuk klein schip (max. 76 passagiers), een uitstekende bemanning, heerlijk eten, een knusse hut, veel activiteiten en vooral heel veel dieren! Walvissen kwamen op amper 50 meter van onze zodiac voorbij zwemmen, we zijn gaan kajakken tussen tientallen speelse zeeleeuwen, zagen een moederbeer met 3 jongen langs de waterkant, en nog zoveel meer. Het was ongelooflijk gaaf!

Het leven aan boord is ontspannen en informeel, smoking en avondjurk kunnen thuisblijven, outdoor kleding is de standaard. Voor de liefhebbers start de dag met een yogales gevolgd door een uitgebreid buffetontbijt. Na het ontbijt gaan de activiteiten van start, waar je de dag van tevoren voor hebt ingetekend. Dit varieert van een stevige wandeling door de bossen of een meer relaxte wandeling langs de waterkant, kajakken of varen met de zodiac. Deze activiteiten kun je elke dag doen, zowel ’s morgens als ’s middags. Op sommige dagen is het ook mogelijk om te snorkelen of te suppen. Aan het eind van de middag is het Happy Hour, waar je kunt bij praten met medepassagiers onder het genot van een drankje (allemaal inbegrepen in de prijs) en een lekker hapje. Ook vertelt het expeditie team dan wat er de volgende dag op het programma staat.”

Met wat voor schepen kun je een cruise naar Alaska maken?

De schepen die in Alaska varen variëren van grote cruiseschepen tot kleine expeditieschepen met minder dan 100 passagiers. Hoe kleiner het schip hoe uitgebreider de mogelijkheden zijn. De kleinere schepen kunnen namelijk verder de fjorden invaren, dichterbij de gletsjers komen en de meest afgelegen plekjes bereiken. De activiteiten worden dagelijks afgestemd op de huidige (weers)omstandigheden en worden gepland op optimaal te genieten van de omgeving. Zo ben je de ene ochtend aan het kajakken en de volgende dag snorkelen, of vandaag een ontspannen strandwandeling maken en morgen een stevige wandeltocht maken. Je bent niets verplicht en kunt deelnemen aan de activiteiten die je graag doet.

Foto’s: UnCruise Adventures

Ben je op zoek naar een actieve natuurcruise voor de zomer? Waterproof Cruises & Expeditions vertelt je graag meer over het aanbod reizen naar Alaska. Zij bieden diverse schepen aan van rederij Uncruise Adventures zoals de Wilderness Explorer, Wilderness Discoverer en SS Legacy. Van rederij Ponant onder andere de L’Austral en Le Boréal

Meer informatie over Uncruise Adventures >
[text-blocks id=”105151″ slug=”ponant-linkblok”]

 

Geef een reactie