Overdracht

Seabourn kondigt nieuwe datum aan voor inaugurele cruise Seabourn Venture

De ultra-luxe cruisemaatschappij Seabourn heeft de datum voor de eerste reis van haar nieuwe expeditieschip, Seabourn Venture, herzien. Het schip vertrekt nu in juli 2022 voor haar eerste cruise vanuit Greenwich (Londen), Engeland. Eerder werd bekend dat de oplevering zou verplaatst worden naar april 2022, maar ook dat wordt niet gehaald.

De wijziging komt nadat een delegatie van de rederij vorige maand de scheepswerf T. Mariotti in Genua bezocht. Tijdens het bezoek ontvingen ze een gedetailleerde update over de voortgang van het schip in de afgelopen 18 maanden, dat werd beïnvloed door de coronapandemie en gerelateerde uitdagingen in de toeleveringsketen.

“We hadden de gelegenheid om Seabourn Venture te bezoeken op de scheepswerf van T. Mariotti en waren verbaasd over het ontwerp en de schoonheid van het schip”, zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn. “Het schip zal nu op tijd worden gelanceerd voor het inaugurele zomerseizoen op de Noordpool in 2022.”

Cruisereizigers die geboekt hebben voor Seabourn Venture-cruises die tussen 11 december 2021 en 24 april 2022 vertrekken, ontvangen uiterlijk 10 augustus meer details over annuleringen die specifiek zijn voor hun boeking. Het schip vaart twee nieuwe routes rond het Verenigd Koninkrijk, waaronder haar maiden voyage op 10 april 2022 vanuit Londen, en die reizen zullen op 19 augustus 2021 in de verkoop gaan.

Het tweede nieuwe expeditieschip, nog zonder naam, is ook in aanbouw bij T. Mariotti. Beide schepen worden ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen en zullen moderne hardware en technologie bevatten die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van de schepen zullen uitbreiden. Elk zal twee op maat gemaakte onderzeeërs, 24 Zodiacs, kajaks en een 26-koppig deskundig expeditieteam vervoeren.

Meer informatie over Seabourn >

Geef een reactie