Overdracht

Expeditieschip Le Commandant Charcot overgedragen aan Ponant

Scheepsbouwer VARD, dochteronderneming van Fincantieri, heeft het nieuwe expeditieschip Le Commandant Charcot overgedragen aan haar opdrachtgever Ponant.

Het elektrische hybride vaartuig dat wordt aangedreven door LNG is speciaal ontworpen om passagiers de moeilijk begaanbare polargebieden te laten ontdekken zoals de geografische Noordpool, de Weddellzee, de Rosszee en Peter I Island.

Het is het allereerste elektrische hybride cruiseschip met ijsbreektechnologie en dual fuel-voortstuwing, met batterijen met hoge capaciteit en LNG-opslag aan boord. Het voldoet tevens aan de hoogste normen voor milieuvriendelijke en veilige expedities.

Het schip biedt plaats aan 245 passagiers in 123 passagiershutten, naast een bemanning van 235.

Meer informatie over Ponant >

Geef een reactie