BestemmingenNoorwegen

Hurtigruten ook in 2022/2023 vanuit Dover en Hamburg

Ook in 2022/2023 zal Hurtigruten direct vanaf Hamburg en Dover gaan varen met haar vernieuwde expeditieschepen MS Maud en MS Otto Sverdrup. Vanuit Hamburg zal de vernieuwde Otto Sverdrup (de ex-Finnmarken) 25 cruises maken naar de Noorse Fjorden en Noordkaap. Het MS Maud (ex-Trollfjord) vaart vanuit Dover.

Alle expeditiecruises omvatten ook landingen met de zodiacs, nieuwe bestemmingen én excursies onder leiding van een expeditieteam dat mee aan boord gaat. De wintercruises focussen op het Noorderlicht en geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld met een sledetocht mee te gaan of de sneeuwscooter.

Hamburg cruises met Otto Sverdrup

De Otto Sverdrup maakt tussen 15 april en 16 september 2022 15-daagse cruises die starten en eindigen in Hamburg. In totaal vertrekt het schip voor zo’n 500 passagiers 12 maal voor een dergelijke cruise. Je ziet op deze zomerroute o.a. de Hardangerfjord en Hjorundfjord. Daarnaast bezoek je talloze havens zoals Bergen, Alesund, Trondheim en relatief onbekende havens zoals Trana, Reine (Lofoten) en Senja. Hoogtepunt van deze cruises is de Noordkaap. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €3999.

De winterroute wordt tussen 30 september 2022 en 17 maart 2023 gevaren. Ook dit zijn 15-daagse routes met o.a. de Hardangerfjord en Nordfjord, Alesund, Svolvaer, Tromso, Alta en ook een bezoek aan de Noordkaap. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €3199.

Dover

Vanuit Dover vaart het MS Maud een aantal cruises die meer gericht zijn op de fjorden. Zo vaart zij op 23 maart & 2 april en 8 mei 2022 een 15-daagse Fjordencruise waarbij je pareltjes van Fjorden ontdekt, zoals Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord, Nordfjord, Geirangerfjord en Naeroyfjord. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €2879.

Ook het MS Maud maakt zomer- en wintercruises langs de Noorse kust naar de Noordkaap. Denk daarbij aan bestemmingen zoals Stavanger, Bergen, Alesund, Kristiansund, Bronnoysund, Reine, Trollfjorden, Tromso, Finnsnes, Honningsvag. Deze zijn boekbaar vanaf €3491.

Meer informatie over Hurtigruten >

 

 

Geef een reactie