Renovatie

Hurtigruten’s Finnmarken wordt omgebouwd tot expeditieschip

Hurtigruten laat het cruiseschip Finnmarken ombouwen tot een hybride expeditieschip. De transformatie van het in 2002 gebouwde schip zal worden uitgevoerd door de Noorse scheepswerf Green Yard Kleven.

Vorig jaar waren de openbare ruimtes en hutten aan boord van de Finnmarken (15.000 brutoton) al gerenoveerd. De noodzakelijke technische werkzaamheden voor de conversie worden nu opgepakt. Het schip zal o.a. worden uitgerust voor walstroom.

De ombouw van het 634 passagiers tellende schip zal in februari 2021 van start gaan en wordt naar verwachting in het voorjaar afgerond. Onder de nieuwe naam Otto Sverdrup gaat het daarna expeditiecruises varen langs de Noorse kust.

Hurtigruten heeft een goede relatie met Kleven. De scheepswerf bouwde eerder al de hybride expeditieschepen Roald Amundsen en Fridjof Nansen met dieselmotor-krachtcentrales gecombineerd met batterijvoeding voor Hurtigruten.

Meer informatie over Hurtigruten >

Geef een reactie