Eerste stuk staalNieuwe cruiseschepen

Eerste stuk staal gesneden voor expeditieschip Janssonius

Deze week vond het snijden van het eerste staal plaats voor expeditieschip Janssonius van Oceanwide Expeditions. Dit gebeurde op de Brodosplit scheepswerf in Split, waar het schip gebouwd wordt. De Janssonius is een zusterschip van de Hondius die dit jaar werd opgeleverd. Op het nieuwe expeditieschip kunnen 174 mense mee, en is vrijwel identiek in grootte en design. Bovendien heeft het schip een ijsklasse Polar Class 6, dat overeenkomst met 1A super (1A+).

De Janssonius zal in 2021 worden opgeleverd. Vanaf november 2021 zal het schip in Arctische en Antarctische wateren gaan varen. De eerste reis start op 5 november 2021 wanneer ze naar South Georgia zal varen. De routes van de Janssonius maakt de rederij binnenkort bekend.

Meer informatie over Oceanwide Expeditions >

Geef een reactie