PonantScheepsbezoek

Binnenkijken tijdens Maidencall voor Le Dumont d`Urville in Amsterdam

Op woensdag 28 augustus 2019 meerde de nieuwe Le Dumont d’Urville aan bij de cruiseterminal van Amsterdam (PTA). Dit was de eerste maal dat het ultraluxe schip van de Franse rederij Ponant de hoofdstad bezocht. Volgens traditie werd deze maidencall gevierd met een Key & Plaque ceremonie om het schip te verwelkomen. Miriam was erbij en kreeg samen met de genodigden van PTA en Amsterdam Cruise Port een rondleiding.

Het zessterrenschip Le Dumont D’Urville vaart een route van Kopenhagen naar het Franse Honfleur. De cruise met 117 passagiers, maximaal 184 kunnen op het schip mee, staat in het teken van kunst, geschiedenis en architectuur. Dinsdag bezocht het schip Harlingen.

Licht interieur

Bij binnenkomst op de Dumont d’Urville valt direct het lichte interieur op. Het gehele schip heeft crème en grijsachtige kleuren. Van de publieke ruimtes tot en met de kamers.

Kamers

Alle hutten op het kleine schip hebben een balkon. De kleinste kamers meten 19m2 en kunnen vrijwel allemaal met de daarnaast gelegen kamer verbonden worden. Ze zijn zeer compleet ingericht met veel kastruimte, een kleine badkamer, apart toilet en een balkon. Als gast heb je onbeperkt wifi en mag je gebruik maken van badjassen.

Achterdek

Het kleine schip heeft twee eetgelegenheden. Eentje, een grill, bevindt zich op het buitendek bij het zwembad op dek 3. Dit is het enige zwembad, maar wél met een jetstream en een infinity uitzicht. Op het achterdek bevindt zich ook de marina. Daar kunnen gasten snel op één van de zodiacs inschepen voor expedities.

Het tweede restaurant, Nautilus, is binnen gelegen aan de achterkant van het schip op dek 4. Je kunt gebruik maken van een open zitting en binnen de openingstijden binnenlopen. Het diner is a la carte. Aan boord is het all-inclusive, dus drankjes en tafelwijnen zijn bij de prijs inbegrepen.

Lounges

Tijdens het cruisen met de Dumont d’Urville kan je optimaal genieten van wáár je vaart in één van de mooie lounges. Aan de achterkant van het schip en de voorkant van het schip zijn deze gelegen. Er is een heel bijzondere lounge gelegen onder water: de Blue Eye. Je kunt daar, als in een soort duikboot, in het water kijken door twee grote ramen en onderwatercamera’s. Ik heb er een video van gemaakt voor je. Het water van het IJ is helaas niet zo helder dat je de vissen ziet zwemmen…

 

Snelle vlootuitbreiding

De Dumont d’Urville is het negende schip voor de Franse rederij Ponant. Het schip is gebouwd als expeditieschip en zeer duurzaam. Het voldoet aan het internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, een elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater- en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen.

Zusterschepen zijn Le Lapérouse (2018), Le Champlain (2018) en Le Bougainville (april dit jaar). Hierna volgen nog de Le Bellot (april 2020), Le Jacques-Cartier (juli 2020) en Le Commandant-Charcot (2021). Een cruise op de Dumont d’Urville is beschikbaar vanaf €1600 (transatlantische cruise) en vanaf €3500 voor een 8-daagse cruise.

Meer informatie over Ponant >

 

Geef een reactie